
Türkiye ekonomisinin yakın tarihine Hazine penceresinden ışık tutan Tevfik Altınok’un “Hazinedarbaşı” adlı kitabı, Remzi Kitabevi etiketiyle yayımlandı. Altınok, kitapta kamu yönetiminden ekonomi politikalarına, finansal krizlerden uluslararası kuruluşlarla yürütülen temaslara kadar birçok başlığı kendi deneyimleri üzerinden ele alıyor.
Türkiye’nin ekonomi yönetiminde uzun yıllar görev alan Tevfik Altınok, bürokraside ve özel sektörde edindiği deneyimleri “Hazinedarbaşı” adlı kitabında bir araya getirdi.
Remzi Kitabevi tarafından yayımlanan eser, Türkiye ekonomisinin farklı dönemlerinde yaşanan gelişmeleri dönemin ekonomi yönetiminin içinden bir bakışla aktarıyor. Altınok, görev yaptığı yıllarda tanıklık ettiği ekonomik kararları, kriz dönemlerini ve kamu yönetimindeki gelişmeleri anıları eşliğinde anlatıyor.
EKONOMİNİN YAKIN TARİHİNE HAZİNE’DEN BAKIŞ
Kitapta Türkiye’nin dış borçlanma politikaları, Hazine yönetimi, bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler ve ekonomik krizler gibi başlıklar öne çıkıyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası ile gerçekleştirilen temaslar da eserde ele alınan konular arasında yer alıyor.
Altınok, Türkiye ekonomisinin dönüşümünde önemli rol oynayan dönemleri yalnızca ekonomik göstergeler üzerinden değil, karar alma süreçlerinde yaşanan gelişmeler ve bürokratik deneyimler üzerinden de değerlendiriyor.

ÖZAL VE ÇİLLER DÖNEMLERİNE İLİŞKİN ANILAR
“Hazinedarbaşı”, ekonomi tarihinin yanı sıra dönemin siyasi ve bürokratik atmosferine ilişkin anılara da yer veriyor. Turgut Özal ve Tansu Çiller dönemlerinde ekonomi yönetiminde yaşanan gelişmeler, kamu politikaları ve bürokrasinin işleyişi Altınok’un tanıklıkları üzerinden aktarılıyor.
Banker krizlerinden bankacılık sektöründeki sorunlara, dış finansman arayışlarından ekonomi yönetiminde alınan kritik kararlara kadar farklı gelişmeleri konu alan eser, Türkiye’nin yakın ekonomi tarihine içeriden bir perspektif sunmayı amaçlıyor.
