Alarko Holding’in Habitat Derneği ile yürüttüğü, kadınlara dijital dünyanın kapılarını aralayan Girişim Öncüleri Projesi’nde kazananlar belli oldu. Kadınların iş dünyasında dijital araçlar ve pazarlama alanlarında yetkinleşmesini hedefleyen proje kapsamında, finale kalan 10 ekipten 3’ü 100 bin TL’lik teknoloji ödülünün sahibi oldu.
Alarko Holding, sürdürülebilir kalkınma ilkelerini benimseyen güçlü işbirlikleriyle toplum kapasitesini artırmayı hedefleyen ve sosyal etki yaratmayı amaçlayan Habitat Derneği ile birlikte yürüttüğü Girişim Öncüleri Projesi’nin bir parçası olarak düzenlenen Girişime Artı Değer Fikir Maratonu’nda, ilk üçe giren iş fikirlerini ödüllendirdi. Birinci sırayı, Esra Şen ve Deniz Şen tarafından sunulan Science and Nature Box projesi aldı. İkinci sırayı, Merve Fergökçe Erkol ve Serkan Erkol’un Gökçe’nin Bahçesi Tohumlu Kağıt Atölyesi projesi kazandı. Üçüncü sırayı ise Rümeysa Ruken Polat ve Ayşe Demirci’nin Rumii projesi elde etti.
Girişim Öncüleri Projesi’nin düzenlediği fikir maratonunun jüri üyeleri arasında yer alan Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, girişimcilerin engelleri göz ardı eden ve korkusuz bireyler olduğunu belirtti. Girişimci olmanın, başarmanın büyük bir tatmin verdiğine dikkat çekti. Leyla Alaton, maratonun finalinde yer alan 10 harika projeyi değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade etti ve katılımcıları cesaretlerinden dolayı tebrik etti. Ayrıca, üretmenin, yeni bir şirketi hayata geçirmenin, adeta yeniden doğmak gibi bir deneyim olduğunu vurguladı. Alarko Holding olarak, kadınları destekleyen böylesi bir sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan gurur duyduklarını sözlerine ekledi.
Girişim Öncüleri Projesi’ni değerlendiren Alarko Holding CEO’su Ümit Nuri Yıldız, “Alarko Holding olarak bu projenin toplumsal refahı artırma konusunda büyük bir adım olduğuna inanarak başladık. Bugün, projemizin geldiği noktadan gurur duyuyoruz. Girişim Öncüleri’ne katılan tüm kişilere ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, Alarko Holding ile birlikte gerçekleştirdikleri projeyi değerlendirirken memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: “Dijitalleşmenin tüm sektörlerde büyük değişimlere yol açtığı bu dönemde, kadın girişimcilerin iş dünyasında aktif bir rol oynamasına katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fikirlerini hayata geçirme fırsatı bulan kadın girişimcilerin sayısının artmasıyla toplumsal refahın da artacağına inanıyoruz.”
Girişim Öncüleri ile 464 kadın girişimci eğitim aldı
Proje çerçevesinde, kadınların dijital pazarlama, dijital araçların kullanımı, tasarım odaklı düşünme becerilerinin geliştirilmesi, kooperatif kurma deneyimlerinin artırılması ve girişimlerinin desteklenmesi hedeflenerek, 464 kadın girişimciye 40 saatlik eğitim verildi.
Girişim Öncüleri Projesi kapsamında, katılımcılar bir ay süren Girişime Artı Değer Ideathonu’nda Dijital Pazarlamanın Temelleri, Tasarım Odaklı Düşünme, Figma, Canva, Pawtoon, Google Sites, Dijital Pazaryerlerine Giriş, Facebook, Instagram ve YouTube Reklamları gibi konulardaki eğitimlerden faydalandılar. İdeathon programına seçilen ilk 10 iş fikri, 2 haftalık bir mentorluk programına katıldı. Mentorluk programı çerçevesinde, bu 10 ekip mentorlarla iş birliği yaparak iş fikirlerini geliştirme ve ilerletme şansına sahip oldu.